صفحه ها
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 55274
تعداد نوشته ها : 47
تعداد نظرات : 0
دعای عظم البلا
زیارت عاشورا
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

افسوس و هزاران افسوس كه ما مسلمانها، دوست ناداني براي اسلام هستيم، در حالي كه دشمنان اسلام، -متاسفانه - بسيار هوشمندانه عمل مي كنند. عالمان دين ما، مخاطبان خود را در حلقه هاي محدود و كم شمار و عمدتا مسنّي مي جويند كه به شنيدن مصائبي از اهل بيت(ع) عادتشان داده اند ولي دشمنان دين و مخالفان آموزه هاي آن، با هوشمندي تمام (كه البته اتخاذ چنين سياستي، با هوش متوسط هم دست يافتني است) با سنگر گرفتن در جاهايي چون سينما و تئاتر و ...  و با نوشتن يك فيلم نامه و يا ساخت يك فيلم و ...

ن. م. وبلاگ



دسته ها :

چگونه مي¬توان در مقابل كساني كه در ظاهر، ديندار نيستند تواضع نمود؟

 براي اين كار بايد خودمان را بجاي آن شخص فرض كنيم و در موقعيت او قرار دهيم. تصور كنيم اگر ما هم دوستاني مثل دوستان او داشتيم و در محيطي همچون محيط او بزرگ مي‌شديم و ارزشهايي كه براي او تبليغ ¬شده، براي ما نيز مي‌شد، بحثها و مسائلي كه در اطراف او از آنها صحبت مي¬شود، ما نيز مي¬شنيديم چه بسا ما وضعي بدتر از او داشتيم. و يا احتمال دهيم ممكن است شخص از لحاظ قدرت استدلال ...

ن. م. وبلاگ


دسته ها :

يهوديان براي صحت ادعاي پيامبر اسلام (ص) سوالاتي از ايشان كردند و پيامبر فرمود كه فردا بيايند جواب بگيريد.

روزها گذشت و خبري از وحي نشد. تصور كنيد سختي حال پيامبر را، كه با وجود صحت ادعا، در اثبات آن دچار مشكل

شد و فكر كنيد كه چنين تأخيري، چه تأثيري در اجتماع آن روز گذاشته بود. با اين حال، بعد از....

 

ن. م. وبلاگ

دسته ها :

آدمي زاد از آنجا كه شيفته خودش هست، از هر فرصتي براي تبليغ نداشته هاي خودش (سوء) استفاده كرده و ميكنه، واسه همين،من ديگه درباره خوبيهاي آدميزاد نمي نويسم چونكه خودشون حق اون رو «دولّا ـ پهنا» حساب كردند.

عرضه امانت - ظلوم جهول

اناعرضنا الامانه علي السموات و الارض و الجبال فأبين ان يحملنها  و اشفقن منها و حملها الانسان انه كان ظلوما جهولا.

 

ن. م.  وبلاگ


دسته ها :

... دين به ما مي‌گويد قبل از مرگ, شما عقايد و اعمال و اخلاقتان را بررسي كنيد و محاسبه كنيد «حاسبوا أنفسكم قبل أن تحاسبوا» اين جزء اصول برنامه‌هاي ديني ماست.

اصل دوم آن است كه محاسبه كردن يك ترازو دارد, يك وزن دارد يك موزون; با اين مثلث, محاسبه سامان مي‌پذيرد, اگر كسي خواست چيزي را وزن كند يك واحد سنجش مي‌خواهد, يك ترازو مي‌خواهد و كالا, اگر كسي بخواهد ناني را وزن كند اين مثلث لازم است يك ترازو لازم است كه به آ‌ن مي‌گويند ميزان, يك سنگ لازم است كه به آ‌ن مي‌گويند وزن, يك نان لازم است كه به آ‌ن مي‌گويند موزون, اگر آن موزون با اين وزن در سايه اين ترازو سامان پذيرفت مي‌گوييم اين درست است وگرنه مي‌گوييم كم است, اگر ما خواستيم اعمالمان و عقايدمان را محاسبه كنيم ميزاني بايد باشد اين اصل دوم.
اصل سوم آن است كه ميزان را قرآن كريم با دو بيان تبيين كرد: ...

دسته ها :

از نگاه قرآن انسان موجودى است كه از يك سو فطرتى الهى و از سوى ديگر، طبيعتى مادى دارد، فطرت او را به سمت معارف بلند، معنويات، و خيرات دعوت مى كند و طبيعت او را به حضيض ماديّت، شهوات و شرور فرا مى خواند. حيات انسان صحنه مبارزه دائم بين طبيعت و فطرت او است. اگر...

دسته ها :

پرسش :

آيا ارواح همه قبل از تولد در اين دنيا در عالم ذر خلق شده اند ؟ رواياتي كه تصريح دارد ارواح پيامبر و ائمه معصومين (ع) قبل از خلقت در دنيا آفريده شده اند چگونه توجيه مي‌شوند؟


پاسخ :

چون احاديثي داريم مبني بر اينكه روح قبل از بدن و در عالم ذر آفريده شده است و نيز احاديثي داريم كه...

دسته ها :

 

برزخ در لغت به معناي «حائل و فاصلۀ ميان دو چيز» و در اصطلاح، فاصلۀ ميان پايان زندگي دنيوي (مرگ) تا آغاز زندگي اخروي است و عالم مذكور را از آن‌رو «برزخ» مي‌نامند كه واسطۀ ميان دنيا و آخرت است. اين عالم را عالم قبر و عالم مِثال نيز ناميده‌اند.
 
برزخ در آيات و روايات
  واژه برزخ در قرآن كريم، دو بار تكرار شده ولي...

دسته ها :

«لا اقسم بيوم القيامه و لا اقسم بالنفس اللوامه ايحسب الانسان الن نجمع عظامه » سوگند به روز قيامت ، و سوگند به (نفس لوامه و)وجدان بيدار و ملامت گر (كه رستاخيز حق است). آيا انسان مي پندارد كه هرگز استخوان هاي او را جمع نخواهيم كرد.

مساله قيامت و معاد، مورد قبول پيروان همه اديان است; حتي آنان كه بر اساس فطرت، ماوراء الطبيعه را پذيرفته اند بدان معتقدند.

پيشوايان معصوم ما عليهم السلام مسئله دنيا و آخرت و كيفر وپاداش را با تعبيرهاي گوناگون بيان كرده اند كه همه آن ها در واقع،تفسير و تبيين آيات قرآني است. آن بزرگواران در جمله هاي كوتاه،معاني بلندي را به ره جويان ارائه كرده اند تا آنان كه در پي يافتن حقيقت اند بدان دست يابند و از وادي تباهي جان به در برند.

بيان معصوم به گونه اي است كه هيچ جاي ابهام باقي نمي گذارد و بااندكي تامل انطباق آن با قرآن بر ما آشكار مي شود.

يكي از سخنان عميق و پرمعنا، اين فرمايش امام هادي(ع) است كه مي فرمايد: «الدنيا سوق ربح فيها قوم و خسر فيها آخرون; دنياچونان بازاري است كه گروهي در آن سود مي برند و دسته اي زيان كارند.» اميرمومنان(ع) مي فرمايد: «اليوم عمل و لاحساب و غداحساب و لاعمل;امروز (دنيا) وقت عمل است و نه جاي بازخواست و فردا(قيامت) روز بازخواست و حساب رسي است و نه جاي عمل.» هنگامي كه...

دسته ها :

سؤال:
از قديم شبهه اي در مورد قيامت مطرح بوده است به نام «شبهه آكل و مأكول». اصل اين شبهه اين گونه است كه:
در قيامت، خدا انسان را با همين بدن مادى باز مى گرداند، و باصطلاح هم جسم انسان و هم روح انسان برمى گردد.
در اين صورت اين اشكال پيش مى آيد كه اگر بدن انسان خاك شد و بوسيله درختان، جزء گياه و ميوه اى گرديد و انسان ديگرى آن را خورده و جزء بدن او شد، يا فى المثل اگر در سالهاى قحطى انسانى از گوشت بدن انسان ديگرى تغذيه كند، به هنگام قيامت، اجزاى خورده شده، جزء كدام يك از دو بدن خواهد گرديد؟ اگر جزء بدن اول گردد، بدن دوم ناقص مى شود و اگر بعكس جزء بدن دوم باقى بماند اولى ناقص و يا نابود خواهد شد!!

دسته ها :

پرسش:

درباره روز قيامت و اوصاف و ويژگي‏هاي آن توضيح دهيد.



پاسخ:

قرآن كريم براي نشان دادن ويژگي‏هاي قيامت كه مسلماً آثار تربيتي فوق العاده‏اي دارد ا زنامهاي گوناگون استفاده مي‏كند تا ترسيم دقيقي در مجموع آيات از آن روز عظيم و حوادث فوق العاده و تكان دهنده آن كرده باشد البته نام در اينجا به معني اسم خاص نيست بلكه...

دسته ها :

انسان در جهان بيني اسلام

انسان در جهان بيني اسلامي داستاني شگفت دارد . انسان اسلام تنها يك حيوان مستقيم القامه  كه ناخني پهن دارد و با دو پا راه مي رود و سخن مي گويد نيست. اين موجود از نظر قرآن ژرف تر و مرموز تر از اين است كه بتوان آنرا با اين چند كلمه تعريف كرد .قرآن انسان را مدح ها و ستايش ها كرده و هم مذمتها و نكوشها  نموده است . عالي ترين مدحها و بزرگترين مذمتهاي قرآن درباره انسان است؛ او را از آسمان و زمين و از فرشته برتر و در همان حال از ديو و چهارپايان پست تر شمرده است. از نظر قرآن، انسان موجودي است كه توانايي دارد جهان را مسخر خويش سازد و فرشتگان را به خدمت خويش بگمارد و هم مي تواند به (( اسفل سافلين)) سقوط كند؛ اين خود انسان است كه بايد درباره خود تصميم بگيرد و سرنوشت نهايي خويش را تعيين نمايد.

منبع: khorzoogh.blogfa.com

دسته ها :
X